Wizzardnet


Nieuws

Google Updates

  • 26-02-2020

Google Updates zijn belangrijke momenten voor webmasters en SEO's overal. Deze algoritmewijzigingen, filters, gegevensvernieuwingen of andere wijzigingen zijn vaak de oorzaak van een daling van de website- of van SEO-zichtbaarheid. Deze pagina biedt een overzicht van alle belangrijke Google-updates, die teruggaan tot 2010.

Korte introductie tot Google Updates

Een Google Update, zoals de Mobile Update of Phantom Update, is de term die wordt gebruikt om een ​​verandering te beschrijven die van invloed is op hoe de rankings worden berekend door de zoekmachine, Google. Sommige updates zijn belangrijke algoritmeveranderingen en andere kunnen de toepassing zijn van filters voor een vernieuwing van de database waarop een algoritme wordt uitgevoerd. Het algemene doel van elke update is altijd om de relevantie en kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren, waarbij de meeste wijzigingen zich richten op een of meer specifieke functies, zoals een optimalisatie om zoekmachine-spam te bestrijden of om dubbele inhoud te bestrijden.

De meeste updates worden handmatig geïnitieerd en uitgerold voor de individuele landenindexen van Google. Sommige updates, zoals de Penguin Update of Panda Update, maken al deel uit van het zogenaamde "kernalgoritme" van Google. Ze zijn zo integraal geworden in de zoekmachine dat ze zich nu continu en automatisch ontwikkelen en niet langer handmatig worden bijgewerkt.

Elk jaar implementeert Google meer dan 600 aanpassingen en updates van zijn algoritmen. De meeste van deze wijzigingen vinden onopgemerkt plaats en worden niet aangekondigd in de zoekmachine-industrie.

De belangrijkste Google-updates vinden plaats wanneer de structuur en functionaliteit van het algoritme wordt aangepast. Deze hebben meer invloed op de gegevensvernieuwing, die geen nieuwe functies aan het kernalgoritme toevoegt en eenvoudig de gegevens bijwerkt die door het algoritme worden gebruikt.

Google Update February 2020

Belangrijke wijzigingen in de zoekresultaten van Google werden waargenomen op 7 en 8 februari 2020. Deze update werd niet bevestigd als een Core-update door Google, waarbij Google eenvoudigweg herhaalde dat algoritme-updates altijd plaatsvinden.
» Google Update February 2020

Google January 2020 Core Update

De eerste officiële Core-update van 2020 werd op 13 januari 2020 uitgerold. Er is nog geen informatie over de impact ervan. Met deze update zet Google zijn communicatiestrategie voort van (pre-) aankondiging van Core Updates op Twitter.
» Google Update January 2020